Ortopéd talpbetétek


Egyedi talpbetétek

Lúdtalpbetétek kényelmi, megelőzési és korrekciós céllal készülhetnek. A korrekciós céllal készült talpbetét használatát többféle betegség indokolhatja. Ezek közül a leggyakoribb a lúdtalp, a bokasüllyedés és a harántsüllyedés. A lúdtalp amikor a láb hosszanti boltíve, a sarok és lábujjtövek között ellaposodik. A bokasüllyedés amikor álló helyzetben, a boka két oldala más magasságban van. A harántsüllyedés amikor a haránt ív, amely a lábullyak tövében található meg, nem görbül megfelelően.

Speciális, cukorbetegeknek kifejlesztett diabetesz lúdtalpbetét választékunk (pl. neuropátiás talpbetét) könnyen tisztíthatók. Saját fejlesztésű, ortopédiailag kialakított munkavédelmi talpbetétjeink nagyfokú talpi megerősítéssel készülnek, és plusz védelmet biztosítanak a külső mechanikai behatások ellen is.

Cégünk egyedi gyártású és méretsorozatos talpbetéteket is készít. A méretsorozatos lúdtalpbetétek minimálisan állíthatók, cipőipari méretezés szerint két számot foglalnak magukba.

Az egyedi lúdtalpbetétek legyártását lábvizsgálat előzi meg, amit habmintavétel követ. A talpbetét készítés következő lépése ezután, a kézzel kialakított gipszminta alapján készített egyedi talpbetét. Csak az ön formájára alakítva.

Termékeinkre TB avagy Társadalombiztosítási támogatás 18 éves korig kapható. Tb által támogatott termékekre 1 év, az általános ortopéd talpbetétekre fél év garanciát biztosítunk.

Talpbetét ismertető

Hosszúságok: Az 1/1 hosszúságú talpbetét a megszokott, egész talpat lefedő betét. A saroktól a lábujjak csücskéig. A 3/4 hosszúság általában ki hagyja a sarok felét, és a láb elülső részére fókuszál. A harmadik típus a rövidített hosszúságú betét ami csak kis részét fedi le a lábnak. Mondjuk a sarok alatt vagy a lábujjak mögött.

Korrigálás: Ahány talp, annyi probléma lehet vele, és a különböző talpbbetéteknek más-más hibákat kell javítaniuk. Viszont a fő beállítási szempontok a láb hosszanti és kereszt ívei. Továbbá a láb pronáció és szupinációja, avagy befelé és kifelé fordulása járás közben, ami egyedi mindenkinek.

Anyagok: A thermoplast egy hőre formázható műanyag, de talpbbetétek készülhetnek bőrből, porózus légáteresztő szövetekből, polietilénből, és polipropilénből. Párnázhatók habbal és géles pránázó anyagokkal.

Cipőforma: Nem minden talpbbetét illik minden cipőhöz. Sportcipők, alkalmi cipők, üzleti cipők, papucsok, magassarkúak. Mindegyiknek váltakozható alap szerkezete van, amibe a betétnek pontosan illeszkednie kell, hogy ne csússzon.

Az alábbi ortopéd talpbetéteket készítjük:

  • Thermoplast betét
  • Szendvics szerkezetű sajka
  • Aktív junior sajkabetét
  • J-15
  • J-10 TTT
  • Egyedi sport talpbetét
  • Szendvics szerkezetű talpbetét
  • Starflex-Globus thermoplastikus betét
  • Neurotic talpbetét
  • Munkavédelmi lúdtalpbetét

Egyedi ortopéd talpbetétet keres? Forduljon hozzánk bizalommal!