Felnőtt magán ortopédia


Az ortopédia olyan tudományág, ami a csontokkal foglalkozik, az elnevezés a görög orthopaedia szóból származik. Az ortopédia tehát az orvoslásnak azon szakterülete, ami a csontvázrendszerrel és az ezt körülvevő izomzattal foglalkozik, mindez magába foglalja a végtagok, a gerinc működésének a megőrzését, illetve helyreállítását is, amelyhez alkalmazhatnak gyógyszeres, sebészeti és fizikai módszereket egyaránt. Az ortopéd szakorvos végzi a vele született vagy éppen szerzett betegségek diagnosztizálását és gyógyítását, igyekszik megtalálni a legmegfelelőbb terápiát, amire a mozgási szervrendszernek szüksége van.

Az ízületeknek számos rendellenességei lehetnek, keletkezhet például csípőficam, esetleg ízületi kopás, de vállpanaszokkal, fájdalommal és duzzanatok megjelenésével is sokan fordulnak ortopédushoz. A rendszeres derékfájás utalhat krónikus gerincelváltozásra, de porckorongsérv is kiválthatja a panaszokat. Térdpanaszok is sokaknál előfordulnak, amelyeknek a hátterében rengeteg probléma állhat, a térdkalácsnak is előfordulhatnak rendellenességei.

Célszerű tehát felkeresni egy magán ortopédiát, ha ízületi fájdalmai, csípő problémái, izom-, illetve végtagfájdalmai vannak. Ortopéd szakorvosaink sikeresen tudják kezelni az ízületi elváltozásokat és a sérülések utáni állapotokat, lényegesen átfogóbb megoldásokat kínálnak a pácienseknek, mint a hagyományos ortopédiában.