Magán fizikoterápia, lágylézer terápia


A fizikoterápia célja, hogy mérsékelje a kellemetlen mozgásszervi tüneteket, jobb esetben megszüntesse azokat, mindezt úgy, hogy ne legyen szükség jelentősebb fizikai beavatkozásra. Legyakoribb módszere a gyógymasszázs és gyógytorna.

Hagyományos terápiával bizonyos sejteket nem lehetséges stimulálni, viszont egyes típusú lágylézerek erre alkalmasak. A TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation), avagy elektromos ideg- és izomstimulátoros kezelések alkalmával egy eszközt helyeznek a bőr felületére, ez ingerli a test fájdalomérző receptorait. Az ultrahang kezelés is kiválóan hat a sejtekre, lényegében elősegíti, hogy rezgésbe jöjjenek. A gyógyulás érdekében a szakemberek kineziológiai tapaszt is alkalmazhatnak. A kezelések egy mozgásszervi szakorvosnál kezdődnek, amikor elrendeli a terápiát.

lágylézer terápia

A lágylézer terápia, más néven fotobiomodulációs terápia vagy hideg lézerterápia, olyan orvosi eljárás, amely a lézerfény használatával serkenti a sejteket a regenerálódásra. Mivel a kezelés alacsony energiával történik, ezért így nem égeti vagy károsítja a szöveteket. A lágylézer terápia alapja a fotobiomoduláció, amely az élő szövetekben a fényenergia felszívódásával és a sejtek energiatermelő egységének, a mitokondriumoknak a stimulálásával javítja a sejtek anyagcseréjét és regenerációját. Ez segíthet a fájdalomcsillapításban, a gyulladás csökkentésében és a gyógyulási folyamatok elősegítésében.

A kezelés megkezdése előtt a fizikoterapeuta manuális vizsgálatot végez és kikérdezi a beteget a panaszairól. Erre azért van szükség, hogy a szakember megállapítsa a kezelés pontos formáját, valamint ellenőrizze, hogy a test mely részei érintettek. A módszer kiválasztását követően kezdetét is veheti a kezelés, a megfelelő hatás elérése érdekében minden bizonnyal több alkalmat rendelnek majd el.

Az alábbi fizikoterápiás kezelésekkel várjuk rendelőnkben:

 

Lágylézer gép (fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, fekély pl.: soft lézer)