Medical flossing terápia


Mi a medical flossing?

A flossing módszer a kompressziós terápia és a kineziotape ötvözete, egy ideiglenesen alkalmazható kompressziós és mobilizációs technika, melyet egy speciális gumiszalaggal végeznek.

 

Mire jó?

A medical flossing terápia rándulások, krónikus mozgásszervi panaszok, gyulladások, ízületi kopás, kötőszöveti letapadások csillapítja a fájdalmat.

 

Hogyan hat?

A flossing kezelés az adott ízületre/szövetre hatva segít a mozgásterjedelem helyreállításában, növelésében, illetve a fájdalom csökkentésében.

Három fő hatása van a flossing kezelésnek

1. fájdalom csillapítása

A flossing szalag a bőrön stimulálja a bőr alatt lévő érzékelő sejteket, mechanoreceptorokat, amik megakadályozzák a fájdalom továbbvezetését a gerincvelő felé.

Ezáltal már rövid idő alatt enyhülhet, megszűnhet a panasz. Ugyanakkor a tartó eredmény miatt szükséges lehet a szalagok ismételt, további felhelyezésére is szükséges lehet.

2. szivacs hatás

A flossing szalag nagy nyomású kompressziójával a nem kívánt, káros anyagok anyagcsere bomlástermékek a nyirokrendszerbe kerülnek. Így tisztító hatás érvényesül az adott területen. A szalag levételével, a nyomás megszűnésével a hirtelen beáramló vér, illetve folyadék szinte azonnal kimossa, fokozva ezzel a hormon-, oxigén- és tápanyagok cirkulációját.

3. blokkok oldása

A flossing kezelés alatt végzett mozgás hatással van a fasciára, a bőr alatti kötőszövetre, az izmokra, csontokra és az ízületekre egyaránt. Ezért feloldhatóak az addigi beszűkülések, letapadások, amik hozzájárulnak a nagyobb mozgásterjedelem eléréséhez.

 

Hol használható, milyen esetben javasolt a medical flossing kezelés?

  • sportsérülés (izom és ízületi panaszok)
  • ödéma
  • mozgásbeszűkülés
  • regenerálódás támogatása

 

Mikor ellenjavallt a flossing terápia?

  • trombózis
  • bőrsérülés
  • terhesség

 

A medical flossing kezelésről

A medical flossing során körülbelül két percen keresztül a problémás részeket a speciális szalag általi leszorításban átmozgatjuk – aktív izommunkával vagy a terapeuta segítségével passzívan, mely elsősorban a sérülés, a panasz jellegétől, kiváltó okától függ – mielőtt a szalagot meglazítjuk és enyhül a fájdalom, meleg, friss lesz a betekert végtag.

Medical flossing terápia – Budapest XVI. kerület. Medical flossing kezelés ortopéd orvosi magánrendelőnkben vehető igénybe: 1161 Budapest Nonn János u. 3.