DIABÉTESZES LÁB: MEGFELELŐ TALPBETÉT ÉS GYÓGYCIPŐ SEGÍT


A cukorbetegség egyik legkártékonyabb szövődménye a diabéteszes láb, mely által érzéketlen lehet a cukorbeteg a kisebb lábsérülésekre. Speciális, a diabéteszes láb védelmére készült talpbetét és gyógycipő segítségével elkerülhetőek a súlyos következmények.

 

Mi az diabéteszes neuropátia és miért veszélyes?

Cukorbeteg idegrendszeri betegsége diabéteszes neuropátia alatt a cukorbetegség szövődményét értjük, ami az idegeket támadja meg. Legelterjedtebb fajtája a perifériális neuropátia, ami a perifériális idegeket érinti. Perifériális idegeknek nevezzük azokat az idegeket, amik az agyból kiindulva a gerincen keresztül jutnak el az izmokhoz, bőrhöz, a belső szervekhez és a mirigyekhez. A diabéteszes neuropátia meggátolja a fenti szervek normális működését, bénulást és érzékek elvesztését idézi elő a kezekben és a lábfejen egyaránt.

 

Kis, észrevétlen sérülések súlyos következményei

Cukorbetegség által bekövetkezett idegrendszeri problémák miatt, érzéketlenség léphet fel, melynek következményeként kialakulhatnak kisebb karcolások, hólyagok, illetve sebek a bőrön, amiről tudomást sem vesz a cukorbeteg ember. Ám, ha nem kezelik ezeket a kis sérüléseket, akkor akár súlyos következményekhez, – fekélyhez vagy amputációhoz- is vezethetnek. Ujjeldeformálódások is kialakulhatnak, például kalapács ujj, vagy karom ujj.

Nagyon fontos, hogy a cukorbetegek odafigyeljenek betegségükre és megelőzzenek minden fajta lábsérülést.

 

A megelőzés kulcsfontosságú

Ha egy cukorbeteg megelőző lépéseket tesz, akkor csökkenti a komoly lábfej sérülésének kockázatát. Eredmény csakis megfelelő kezeléssel, illetve vércukor szinten tartásával érhető el.

A megfelelő diabéteszes cipők és talpbetétek használata nagyon fontos szerepet játszhatnak a cukorbetegség által okozott lábpanaszok kiküszöbölésének érdekében. Könnyű diabéteszes talpbetétek használata, mindenképpen javasolt az érzéketlen cukorbeteg lábra. A talpbetétek anyaga nyomáspontokkal való alkalmazkodásra lett kialakítva, ami elengedhetetlen kényelmet biztosítanak a lábnak.

Ha Ön cukorbeteg, tökéletesen tisztában kell lennie a veszélyekkel, ami az Ön lábára vonatkozik.

Segítünk

Az Orto Centrum gyógycipő kínálatának része diabéteszes gyógycipők és speciális diabéteszes talpbetétek is. Keressen bennünket, segítünk!